Beskrivelse
Fra 750.000 kasser temmelig ordinær vin …
Op til 1980’erne var familien Seghesio en af de helt store operatører på Californiens marked for bulkvine på købte druer, og fremstillede hvad der modsvarede 750.000 kasser temmelig ordinær vin om året. Dette ændrede sig dramatisk, da den unge generation med Peter og Ted Seghesio overtog styringen af ejendommen. De ville hellere fremstille verdensklassevin fra familiens egne vinmarker, som var blevet tilplantet af oldefar Edouardo Seghesio.
…til 30.000 kasser ekstraordinær vin
Familiens marker ligger i de bedste mikroklimaer i Sonoma, og de fleste af vinstokkene er de oprindelige, som oldefaren havde udplantet helt tilbage til 1890’erne! Peter & Ted overtalte resten af familien, og få år senere fremstillede de udelukkende vin fra egne druer, høstet fra tudsegamle vinstokke. Den årlige produktion styrtdykkede til 30.000 kasser, men til gengæld er kvaliteten sublim. Seghesio regnes i dag for at være USA’s bedste Zinfandel-producent, og deres vine på Sangiovese og Petite Sirah er også helt i særklasse.
Zinfandel – arbejdshest eller superstjerne?
Zinfandel-druen er i stand til at levere hæderlig kvalitet, også selvom man høster meget store udbytter pr vinstok- så det gør de fleste vinbønder. Kun en lille håndfuld producenter fremstiller vine i verdensklasse på Zinfandel, hvilket kræver, at man kun dyrker druen på de bedste marker, og desuden begrænser udbyttet til et minimum.
Old Vine Zinfandel
Vinstokkene, der leverer druer til Seghesio’s Old Vine Zinfandel er i gennemsnit 90 år gamle — og flere af dem har rundet de 100 år. Dermed er der tale om nogle af USA’s ældste vinstokke. Høstudbyttet ligger i underkanten af 15 hektoliter pr. hektar eller knap to glas vin pr. vinstok. Vinen er fadlagret på 100% nye fade, heraf 75% franske barriques. Old Vine Zinfandel består af 92% Zinfandel, 7% Petite Sirah og 1% Alicante Bouschet. I glasset byder vinen på en stor bouquet af fuldmoden bærfrugt og komplekst sammensatte, mineralske nuancer. Smagen folder sig ud, lag efter lag, og åbenbarer en kolossal rigdom og bredde, der holdes forbilledligt i ave af en kølig tannin, der gør den magtfulde vin til en mega smagsoplevelse. Nyd vinen af rummelige glas op til femten år fra høståret, gerne som ledsager til kraftigt vildt, oksekød eller lam.
94 Point
Robert Parker
93 point
James Suckling
93 point
Wine Spectator