Beskrivelse
Frisk og karakterfuld vin fra et historisk område
Spaniens største havneby, Valencia, ligger på den solrige østkyst. Bodegas Sierra Norte ligger i området Utiel-Requena ca. en times kørsel vest for Valencia. Her er klimaet kontinentalt med varme, tørre somre og kolde vintre. Kølige luftstrømme fra Middelhavet og den omkringliggende bjergkæde modererer klimaet. I disse barske forhold er det afgørende, at temperaturen veksler op til 20 grader mellem dag og nat, da det bevarer et højt syreindhold i druerne og giver intense aromaer. Vinene bliver dermed friske og karakterfulde.
Tradition og innovation
Bodegas Sierra Norte stammer helt tilbage fra 1914, hvor familien plantede de første hektar med den lokale rødvinsdrue, Bobal. I dag er det tredje generation, Manuel og Lorenzo, der står i spidsen for vinhuset. Bodegas Sierra Norte har altid været visionære og har gennemgået en rivende udvikling. Hen over årene har de opkøbt vinmarker, hvor de har plantet lokale druesorter af respekt for traditionen (f.eks. Bobal, Monastrell og Macabeo) og har samtidig tilpasset sig efterspørgslen fra den moderne forbruger ved at plante internationale druesorter (f.eks. Cabernet Sauvignon og Sauvignon Blanc). I dag råder de over 322 hektarer fordelt over de fire områder: Camporrobles, Jumilla, La Roda og El Pinos. De har alle fire steder produktionsfaciliteter max. 5 kilometer fra vinmarkerne, hvor den nyeste teknologi går hånd i hånd med gamle metoder.
Frontløbere og 100% økologiske
Respekt for naturen, afgrøder, fugleliv og bier har altid ligget familien på sinde. Allerede i 1985 begyndte de at omlægge til økologisk produktion, og i 2000 blev alle vinmarker officielt øko-certificerede. Sierre Norte markerer deres kærlighed til naturen ved at afbilde en sommerfugl og en spurv på etiketterne til henholdsvis Ananto og Heraclio-vinene.
Ungdommeligt, friskt og saftigt mix af Bobal + Tempranillo
Druesammensætningen er klassisk med 65% Bobal og 35% Tempranillo. Druerne er dyrket økologisk og er høstet fra vinstokke med en perfekt alder på 35 år, som gror i en jordbund med et højt indhold af rødt ler. Det giver en vin med god dybde og en tæt frugt. Jorden er sund og aktiv og indarbejder hurtigt de organiske materialer, som der tilføres. Det fremmer et særligt terroir-udtryk. Druerne høstes og transporteres hurtigt hjem til vineriet. Før gæringen udblødes druerne kortvarigt på skindet ved lave temperaturer. Derefter gærer mosten i 2 uger i temperaturkontrollerede tanke med minimal indgriben efterfulgt af malolaktisk gæring i rustfri ståltanke. Når vinen har lagret, tappes den på flaske efter en skånsom klaring, stabilisering og filtrering. Gennem hele processen har Bodega Sierra Norte for øje at bevare og fremme vinens sande udtryk. Anstrengelserne resulterer i en ungdommelig, fyldig og rund vin, hvor fokus er på friskhed, saftighed og røde samt mørke frugter.