Beskrivelse
Et vildt vinprojekt: BRUMA
Den spændende række af BRUMA vine er skabt af karismatiske Elena Pacheco og Isio Ramos. De vil genskabe respekten og forståelse for, hvad ægte Monastrell kan give. Elena kommer med sin pionerånd, sin vilje og sit håndværk, samt de fire enkeltmarker på de fire bedst beliggende ejendomme i det mest øde område i Jumilla og Isio har kreativiteten og det internationale touch der har sikret Bruma succes verden over.
Enkeltmarken Finca CQ (Casa Quemada)
Denne ejendom ligger i det nordlige Jumilla på et svagt skrånende plateau helt oppe i 700 meters højde over havet og er skærmet mod øst af bjergkæden Sierra de la Cingla og mod nord af bjergkæden Sierra de Peña Rubia. Elena har brugt fem år på at trimme vinmarkerne med de gamle bush vine vinstokke og med at identificere den allerbedste parcel i marken. Jorden er her sandet med en smule kalk og markerne hælder svagt mod nordvest, så fruerne ikke får for meget sol. Det sikrer en frisk, kompleks, intens og velafbalanceret vin.
Fuldendt Monastrell fra Finca CQ
De lave, gamle Monastrell bush vinstokke er plantet med en afstand på 2,8 meter på begge leder. Og altså kun ca. 1.400 vinstokke pr. hektar. Ret vildt! Der vandes overhovedet ikke, og høstudbytterne er da også helt ekstremt lave. Alt håndhøstes.
Majestætisk og appetitlig Top Monastrell
Den årlige produktion af denne Finca CQ er kun knap 3.000 flasker. Gæringen foregår i rustfri ståltanke med køling og ved 24-26 grader. Naturligvis med druerne egen gærkultur. Efter færdig vinifikation lagrer vinen på 500 liters fade af fransk eg i minimum 7 måneder og vinen filtreres heldigvis ikke. Hele ideen er at udløse de helt perfekte Monastrell druers potentiale, ved at finde de bedste mikroklimaer i Jumillas mest øde egne og ved at vinificere nænsomt. Og du vil smage at det er lykkedes. Vinen er heldigvis ikke helt tæt. Næsen er intens, sart og blød. Frisk rød blomme og modne røde bær vælter op sammen med lidt pikante krydderier og et mineralsk strejf. En balanceret og ekspressiv vin som bør nydes ved ca. 18 gr. God fornøjelse med at gå på opdagelse i Monastrell, som Elena løfter op på et hidtil uset niveau.
★★★★★ – Gastro/RLJ: “Ren monastrell fra Jumilla fra en producent, jeg har smagt et par gange før, og allerede i de sene 10’ere signalerede de new style. Jeg eeelsker det! Smagen er Syden, og Middelhavets vintervarme kan ikke skjules, og det skal det heller ikke. Hvorfor dog. Stilen her er bare langt fra den gængse for det Alicante-nære område, hvor der i praksis ikke falder en dråbe regn gennem sommeren. Den udstråler urtekrydret friskhed midt i alle blommerne og brombærrene. Noget kødeligt, tørret og fermenteret, noget orientalsk og spizy løfter aroma og eftersmag og så vigtigst, netop eftersamgen slutter friskt, let vermouth-bitter. Og prisen er ligefrem latterlig. Billig altså.“