Beskrivelse
Ca´del Baios Barbera d´Alba Paolina er opkaldt efter datteren Paola (Paolina betyder ”lille Paola”), som er uddannet oenolog (kældermester) på vinuniversitetet i Alba, og i dag deltager i vinificeringen sammen med faderen. Barbera hentes fra husets vinmarker i Treiso, hvor vinstokkene er plantet i 1960. De sydøstvendte marker får en perfekt eksponering mod solen og druerne er som regel plukket fra midten af september til først uge af oktober. Efter en langsom og kølig gæring på ståltanke, får vinen lov at modne i 8 måneder på store træfade af slovensk eg.
Barbera Paolina er meget koncentreret og har generelt godt af lidt iltning på karaffel inden servering. I duften finder man toner af mørke bær, krydderier, kardemomme og honningkager. Smagen udvikler sig fint i glasset med toner af blommer, mørke kirsebær og friske mandler. Den vil egne sig fint til retter med svine-, kalve- eller lammekød, samt fjerkræ og ikke for kraftige oste. På grund af sit dejlige krydderi er den også perfekt til vildt. Serveres på store glas.