Beskrivelse
Tradition og passion
Weingut Hoffmann-Simon blev grundlagt før anden verdenskrig i Piesport. Siden 1999 har Dieter Hoffmann, som er 3. generation, haft ansvaret for at dyrke ejendommens 10 hektar fordelt på 6 forskellige vinmarker i Piesport, Klüsserath, Köwerich og Maring. Lidt over halvdelen af produktionen er helliget Riesling. Resten er fordelt på Müller-Thurgau, Sauvignon Blanc, Weisburgunder, Spätburgunder og lidt Regent. Udover at producere en klassisk, frugtagtig Moselstil, følger Dieter Hoffmann også tidens trend og satser fortrinsvis på tørre, afbalancerede Riesling-vine med moden frugt og livlig syre.
Vinmarkerne er vores skat
Jordbundens sundhed og mangfoldigheden i naturen ligger Dieter stærkt på sinde. Med konvertering og certificering til økologisk landbrug i 2015 har han taget et stort og (øko-)logisk skridt i den rigtige retning og høster nu rene druer fyldt med aromaer fra forskellige parceller, hvis autenticitet afspejles i den enkelte vin. Når jorden er sund, er vinstokkene mindre stressede, og dermed frembringer hver parcel sin egen individuelle smag med karakteristiske aromaer. For Dieter Hoffmann er det druerne og terroir’et, der former vinen.
Weniger ist Mehr
I kælderen arbejder Dieter Hoffmann ud fra mottoet: Weniger ist Mehr. Druerne presses skånsomt, så bitterstoffer undgås mest muligt. Mosten hviler derefter i 2 dage, så urenheder, uønsket smag og bitterstoffer fjernes så blidt som muligt. Herefter gærer mosten i 2 – 3 måneder ved 16 – 18 grader. Den lange, kølige gæring forstærker frugtsmagen og opløser naturligt den kulsyre, som opstår under gæringen.
Riesling Blauschiefer Trocken
Hoffmann-Simon’s Riesling Blauschiefer er en dejlig frisk, fokuseret og livlig Riesling med et vellykket samspil mellem saftig grapefrugt, lime og stikkelsbær og en frisk, mundvandsfremkaldende syre og mineralitet fra den skarpe skifer. En Riesling med tydeligt præg af Mosel.