Beskrivelse
Ved foden af Mont Ventoux
Domaine du Bon Remède ligger ved foden af Mont Ventoux. Hvis bjergets navn klinger bekendt, er det måske fordi det ofte lægger skråninger og hårnålesving til en af de barskeste Tour de France-etaper. Domænet har i tre generationer været ledet af Familien Delay, og i dag er det Frédéric og Lucile, som varetager ejendommens drift.
Sydvendte skråninger med gamle vinstokke
Det lille slot råder over i alt 15 hektar vinmarker, som alle vender stik syd. Vinstokkenes gennemsnitsalder er høj – hen ved 50 år – og dyrkningen foregår efter økologiske retningslinjer. Markerne er overvejende beplantet med Syrah, Grenache og Carignan. Vinene fra Domaine du Bon Remède er bemærkelsesværdigt koncentrerede.
Signature
I frembringelsen af Signature samarbejder Domaine du Bon Remède med en ung, dynamisk vinmager fra samme by, Mazan for foden af Mont Ventoux. Tanken med Signature er at forene det bedste af domainets stolte traditioner gennem tre generationer med nytænkning i skikkelse af den unge kollega. Han har samme filosofi som Frédéric og Lucille Delay; nemlig respekt for naturen og skånsom behandling af terroir og druer ud fra bæredygtige metoder. Han bidrager med 40% af druerne fra sine marker, som han vinificerer ved hjælp af ”carbonic maceration”- metoden (kulsyregæring). Det forstærker frugtaromaerne i vinen og giver en indsmigrende blødhed. 60% af druerne stammer fra Bon Remèdes egne marker og er vinificeret ved traditionel metode. Vinen er ikke i kontakt med eg på noget tidspunkt i produktionsprocessen.
Et vellykket ægteskab
70% Grenache og 30% Syrah giver en utrolig intens vin med en umiddelbar frugt, indsmigrende blødhed og et snif lakrids. Dette er en saftig og kraftig allround vin, som kan nydes uden mad, men som også er velegnet til de fleste retter med fjerkræ, svinekød, og oksekød.